fbpx

Turnaus

TAPAHTUMAINFO

AJANKOHTA JA PAIKKA

Football Triathlon World Championships™ -turnaus pelataan vuosittain Tampereella.

Turnaus pelataan Pyynikin urheilukentällä sekä Ravintola Mallashovissa. Jalkapalloa pelataan Pyynikin urheilukentällä klo 11-16 ja pöytäjalkapalloa sekä virtuaalijalkapalloa Ravintola Mallashovissa klo 18-23. Klo 16-18 on joukkueiden huolto- ja taktiikanhiomisaika.

 

Jalkapallokentän sijainti:
F.E. Sillanpään katu, 33230 Tampere

Ravintola Mallashovin sijainti ja yhteystiedot:
Satakunnankatu 22, 33210 Tampere

mallashovi.com

www.facebook.com/Ravintola.Mallashovi.Tampere

SARJAT

TBA

OSALLISTUMISMAKSU

TBA

ILMOITTAUTUMINEN

Onko sinusta kuningaslajin todelliseksi maailmanmestariksi? Haluatko mukaan seuraavaan Football Triathlon World Championships -turnaukseen?

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun ilmoittautuminen seuraavaan turnaukseen aukaistaan. Nopeat syövät hitaat! Turnauspaikat ovat täyttyneet viime vuosina muutamassa tunnissa.

OTTELUMÄÄRÄ

Turnaus pelataan lohkoperiaatteella. Lohkoja on 4 kappaletta, ja jokaisessa lohkossa on 3 joukkuetta. Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään kaksi peliä/laji. Maksimissaan pelejä on 4/laji.

Turnauksessa kahden eniten pisteitä keränneen joukkueen välillä järjestetään finaali, joka pelataan virtuaalijalkapallolla. Finaali ratkaisee Football Triathlonin maailmanmestarin.

TAPAHTUMAN SÄÄNNÖT

PELISÄÄNNÖT

Jokaisessa joukkueessa pitää olla vähintään 5 henkilöä. Joukkueen maksimikoko on 6 henkilöä. Jokaisen lajin ottelut pelataan lohkojärjestelmällä, jossa lohkonsa voittaneet joukkueet pääsevät jatkamaan turnausta pudotuspeleihin.

Lohkovaiheen pisteet:
Voitto varsinaisella peliajalla 3p
Häviö varsinaisella peliajalla 0p
Voitto jatkoajalla/rangaistuslaukauksilla 2p
Häviö jatkoajalla/rangaistuslaukauksilla 1p

Huomioithan, ettei joukkueen kokoonpano saa muuttua kesken turnauksen ja kaikkien pelaajien on pelattava kaikkia lajeja – myös ennen pudotuspelikierroksia.

Jalkapallo

Jalkapallossa on yksi tuomari / kenttä ja he tuomitsevat jokaisen ottelun. Tuomarit tuomitsevat ottelut turnauksen luonteen mukaisesti, kuitenkin oikeudenmukaisesti. Joukkueilta odotetaan fair play- hengen mukaista käytöstä. Jalkapallossa sovelletaan jalkapallon sääntöjä seuraavasti.

 1. Joukkueessa on 1 maalivahti ja 4 kenttäpelaajaa kentällä. Vaihtoja saa suorittaa vapaasti pelin aikana.
 2. Peliaika on 2x10min / ottelu. Puoliajalla vaihdetaan puolet. Jos peli päättyy 20min peliajan jälkeen tasan, niin pelataan 2x3min jatkoerä. Jos peli on vielä tasan jatkoerän jälkeen, lauotaan rangaistuspotkukilpailu. Kolme laukojaa / puoli. Jos kolmen laukojan jälkeen tasan, niin lauotaan laukoja kerrallaan niin kauan, kunnes toinen voittaa.
  • a. Tuomari voi myöntää lisäaikaa mahdollisten loukkaantumisten tms. takia
 3. Pelikenttä on pienempi kuin normaalissa jalkapallossa. Kentän koko on noin 46m*27m. Maalien koko 2m x 5m (pikkumaalit).
 4. Maalin jälkeen pallo asetetaan keskiympyrään, ja peliä jatketaan
 5. Sivurajaheitot korvataan sivurajapotkulla – tämä lisää turvallisuutta. Vastustajan tulee olla vähintään 3m päässä.
 6. Paitsioita ei ole.
 7. Maalivahti ei saa missään tilanteessa potkaista tai heittää palloa siten, että pallo ylittää ilmassa kentän puolivälin. Oman kenttäpelaajan palautettua pallon omalle maalivahdille, maalivahti ei saa ottaa palloa käsiinsä.
 8. Väkivaltainen tai raaka peli aiheuttaa erotuomarin näkemyksen mukaisesti keltaisen tai punaisen kortin.
 9. Fair Play. Kunnioitetaan Football Triathlonin perinteitä ja kanssapelaajia.

Pöytäjalkapallo eli “kikkeri”

 1. Pöytäjalkapallopelit pelataan ravintolassa
 2. Pelit ovat 2v2 pelejä
 3. Pelit pelataan kymmeneen maaliin saakka
 4. Maalin jälkeen pallo asetetaan maalin nielleen joukkueen hyökkääjälle pelipöydän keskialueelle
 5. Kun toinen joukkueista saa viisi maalia täyteen, niin molemmat joukkueet vaihtavat molemmat pelaajansa. Vaihto tapahtuu vain kerran.

Virtuaalijalkapallo

 1. Pelit pelataan ravintolassa
  • a. Pelikonsolina PS4 ja pelinä FIFA
  • b. Ottelut pelataan maajoukkueilla, ja jokainen Football Triathlon -joukkue saa käyttää yhtä maajoukkuetta turnauksessa vain kerran. Eli ette voi pelata sekä alkusarjaottelua että mahdollista finaalia vaikkapa Brasilialla. Kunkin FIFA-ottelun alussa maajoukkueiden valintajärjestys ratkaistaan osallistuvien joukkueiden kapteenien välillä käytävällä kivi, paperi, sakset -matsilla.
 2. Pelit ovat 2v2 pelejä.
 3. Yksi peli on Fifa:n default eli 2x6min.
  • a. FIFA-matsit pelataan default-asetuksilla niin kameran kuin gameplay assistance -asetuksienkin suhteen. Tämä puhtaasti ajankäyttöön liittyvistä syistä. Tarkoitus on, että FIFA-otteluiden alkusäädöt eivät veny pitkiksi. Control methodeista saavat pelaajat toki valita “alternaten” ja “classicin” välillä vapaasti. Myös muutokset valittujen FIFA-maajoukkueiden kokoonpanoihin ja formaatioihin team managementissä ovat sallittuja.
  • b. Puoliajalla molempien joukkueiden pitää vaihtaa molemmat pelaajansa.
  • c. Jos peli on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, niin pelataan jatkoaika “Classic”. Joukkue saa päättää ketkä pelaavat jatkoerässä ja mahdollisissa rangaistuspotkuissa.
  • d. Jos peli on jatkoerien jälkeen tasan, niin pidetään rangaistuspotkukilpailu. Joukkue saa vapaasti valita vetäjät ja torjujat.
 4. Voittaja menee jatkoon ja häviäjä putoaa

PELATKAA REILUSTI JA PITÄKÄÄ HAUSKAA!

PISTEIDENLASKU

Jokaisen lajin jälkeen jaetaan pisteet. Lajin ykkönen saa 20 pistettä, toiseksi jäänyt 15 pistettä. Pudotuspeleissä heti tippuneet saavat 11 pistettä (sijat 3-4), lohkonsa toiseksi jääneet (sijat 5-8) saavat 7 pistettä ja viimeiseksi jääneet (sijat 9-12) saavat 4.

Koko turnauksen finaalin päättää kahden eniten pisteitä päivän aikana keränneen joukkueen välinen loppuottelu, jonka lajina on virtuaalijalkapallo FIFA-pelillä.

(Huom! Jos useampi joukkue on lopussa samoissa pisteissä, pääsevät virtuaalijalkapallolla pelattavaan finaaliin ne joukkueet, joilla on eniten ykkössijoja lajeissa. Jos nekin ovat tasan, niin ne joukkueet, joilla on eniten kakkossijoja pääsevät finaaliin. Tätä logiikkaa jatketaan, kunnes kaksi joukkuetta finaaliin ovat selvinneet.)

PELIASU

Jalkapallossa joukkueelta odotetaan yhtenäistä pukeutumista tuomarin työskentelyn helpottamiseksi.

LUOVUTUKSET

Joukkue luovuttaa ottelun, jos annetusta ajankohdasta myöhästyy 5 minuuttia.

ALKOHOLI JA SOPIMATON KÄYTÖS

Alkoholijuomien tuominen jalkapallokentälle ja sen välittömään läheisyyteen on kiellettyä, ja jalkapallon pelaaminen humalassa on ehdottomasti kiellettyä. Jalkapallokentällä ja sen läheisyydessä ei saa myöskään tupakoida turnauksen aikana. Pöytäjalkapallo- ja virtuaalijalkapallo- ottelujen aikana saavat joukkueet halutessaan nauttia alkoholijuomia. Sopimattoman käytöksen takia joukkueelle voidaan antaa varoitus, toisesta varoituksesta joukkue voidaan tuomita ottelun häviäjäksi.

VAKUUTUKSET

Jokainen tapahtumaan osallistuva pelaaja on henkilökohtaisesti vastuussa omasta vakuutusturvastaan.

ENSIAPU

Pyynikin urheilukentällä on SPR:n ensiapuhenkilöitä, jotka ovat maksutta pelaajien käytössä mahdollisten loukkaantumisten varalta. Pidetään silti maltti mukana ja järki kädessä! Kesä on vasta alussa.

PALKINNOT

Pääpalkinto:

 • Koko tapahtuman voittajajoukkue haalii itselleen roppakaupalla mainetta ja voittaa jokaiselle joukkueensa pelaajalle FIFA-pelin sekä himoitun maailmanmestaruuspokaalin, jonka joukkue saa omakseen. Voittaja saa osallistua lisäksi maksutta seuraavan vuoden turnaukseen.

2. ja 3. Sija:

 • Hopea- ja pronssijoukkueet saavat itselleen muistoksi ainutlaatuiset Football Triathlon -mitalit. Mitalien lisäksi olemme ylpeitä voidessamme palkita turnauksessa parhaiten pärjänneet joukkueet pienemmillä tuotepalkinnoilla, joita loistavat yhteistyökumppanimme ovat meille lahjoittaneet.

Kaikki joukkueet:

 • Olemme Football Triathlonin alusta saaneet erittäin positiivista palautetta turnauksemme lämpimästä hengestä. Olemme varmoja, että joukkueellesi jää hienoja muistoja turnauksesta ja tutustutte mahtaviin kanssapelaajiin päivän aikana. Jokaisesta joukkueesta otetaan lisäksi ammattivalokuvaajan kanssa laadukas, ikimuistoinen joukkuekuva. Taattua kiikkustuolimateriaalia!

SANOTTUA

“Odotan innolla ensi vuoden tapahtumaa!!”

Matti (Football Triathlon 2015)

“Samaan aikaan rento ja kilpailuhenkinen tunnelma, järjestelyt A-luokkaa.”

Antti (Football Triathlon 2014)

“Hieno tunnelma ja rento meininki! Kolme hienoa lajia yhdistetty samaan turnaukseen.”

Ville (Football Triathlon 2015)

“Keep ’em coming!”

Juuso (Football Triathlon 2015)

“Oon ollu Football Triathloneissa mukana joka vuosi ja edelleen tätä turnausta odottaa innoissaan. Loistava konsepti!”

Perttu (Football Triathlon 2015)

ILMOITTAUTUMINEN

Onko sinusta kuningaslajin todelliseksi maailmanmestariksi? Haluatko mukaan seuraavaan Football Triathlon World Championships -turnaukseen?

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun ilmoittautuminen seuraavaan turnaukseen aukaistaan. Nopeat syövät hitaat! Turnauspaikat ovat täyttyneet viime vuosina muutamassa tunnissa.

Football Triathlon -turnauksen parhaat hetket tallennetaan. Osallistumalla turnaukseen hyväksyt kuvatuksi tulemisen ja sen, että voimme käyttää kuvia markkinointikanavissamme.

OHJELMA

Football Triathlon -turnaus pelataan vuosittain Tampereella. Tarkemmasta aikataulusta ilmoitamme, kun ilmoittautuminen seuraavaan turnaukseen avataan.

Turnaus pelataan Pyynikin urheilukentällä sekä Ravintola Mallashovissa. Jalkapalloa pelataan Pyynikin urheilukentällä klo 11-16 ja pöytäjalkapalloa sekä virtuaalijalkapalloa Ravintola Mallashovissa klo 18-23. Klo 16-18 on joukkueiden huolto- ja taktiikanhiomisaika.

PISTETAULUKKO

Voit avata pistetaulukon myös erillisellä välilehdellä tästä.

FOOTBALL TRIATHLON HALL OF FAME

VuPa-12

2017

Mansester United

2016

Mansester United

2015

GUIDOs

2014

FC Tekonivelet

2013

Sväärdi Tampereelle

2012

FC Créme Fraiche

2011